Hvad er SEO?
SEO står for Search Engine Optimization og på dansk: Søgemaskineoptimering.
SEO handler om at optimere sin hjemmeside, så den kommer højt op i søgeresultaterne på Google, da det typisk er her, der kan genereres mest relevant trafik og derved flere kunder og brugere til din hjemmeside eller webshop.
Herudover er SEO inddelt i det, vi kalder:
- Onpage SEO / onpage søgemaskineoptimering
- Offpage SEO / offpage søgemskinoptimering
- Teknisk SEO / teknisk søgemaskineoptimering

Hvordan virker SEO?
Hvis du forestiller dig, at du har en fysisk butik, som ligger ude på en stor øde mark, hvor der aldrig kommer mennesker eller kunder. Så har du et godt billede af, hvordan det er ikke at arbejde med SEO.
Ved at arbejde med SEO, kan du gå fra ingen trafik på din hjemmeside eller webshop til meget høj trafik. Og det er i store træk formålet med SEO.
Google er gået fra at være en simpel søgemaskine, som sorterede søgeresultater efter nogle metoder, som var lette for SEO specialister at benytte og manipulere Google med.
Men den tid er forbi!
Google har siden den tid lukket deres PageRank algoritmen, som de ellers brugte til at vurdere hjemmesidernes relevans målt på mængden af backlinks.
Nu vurderer Google din hjemmeside ud fra tusindevis af faktorer, hvor mange af dem er hemmelige, men det vi ved er, at Google prioriterer kvalitetsindhold og brancherelevante backlinks med en høj domain authority og trust score.
Hvis du vil læse mere om SEO i 2020 og hvad SEO er, kan du læse vores artikler her.
I dag benytter Google RankBrain og algoritmiske opdateringer som Google Penguin, Google Panda og Google Phantom til at styre placeringerne på Google.
Det som man skal forstå i forbindelse med SEO er, at det altid vil være det bedste koncept, som vil vinde på SEO. Al ekstern linkbuilding og SEO optimering vil kun have den ønskede effekt, hvis der er er styr på konceptet bag og budskabet, som skal markedsføres.
Man kan desværre ikke tænke på SEO som noget, der lige skal gøres i farten, for sådan fungerer det ikke.
SEO er en længerevarende proces med løbende optimering af din hjemmeside. Der er høj konkurrence på internettet og derfor kan man arbejde med SEO dagen lang uden resultater, hvis man gør det forkert. Og i værste fald, kan det skade ens placeringer på Google, hvis man ikke følger Google retningslinjer.
Tiderne hvor man alene kunne fokusere på linkbuilding af lav kvalitet og SEO tekster med høj densitet er for længst fortid.
Nu er det altafgørende for dine resultater med SEO, at du arbejder med SEO på den rigtige måde!

SEO - hvordan? Sådan skal du arbejde med SEO for at få resultater
Start med at definere dit koncept ud fra en grundig SEO analyse og konkurrenceanalyse digitalt.
Konkluder herefter på:
- Hvorfor dine kunder bør vælge dig, og hvorfor din virksomhed eksisterer i det hele taget. Hvad er formålet?
- Hvordan du vil skabe værdi for dine kunder og brugere?
- Hvad det er du kan, som dine konkurrenter ikke kan. Hvad er dine specialer?
Når du først har gjort klart, hvorfor du eksisterer med din virksomhed, har dine kunder noget at relatere til. Dermed er du ikke bare endnu en virksomhed, som sælger et produkt. Folk køber hvorfor du gør det du gør, og ikke blot hvad du sælger af produkter.
Det handler om værdiskabelse og efterspørgsel.
Tag fx Apple som eksempel på en virksomhed, som er meget klar i kommunikationen af deres brand. Du er ikke i tvivl om, hvad Apple står for: Kvalitet, design og brugervenlighed. Det er det, de står for. Det er det, du forventer som kunde, og det er det du får. Dette har Apple tænkt meget over og det er også hvad de kommunikerer med deres overordnet SEO strategi.
Hvis du nu kigger på computerbrandet Dell, hvad vil du så mene, at de står for som virksomhed? Ved du noget om den nyeste Dell produkt? Det gør de færreste.
Men du har garanteret hørt om Apples nyeste iPhone, Macbook, iMac, osv. Netop denne værdi har de skabt med en god markedsføringsstrategi kombineret med en meget god SEO strategi der gør at deres koncept er overalt digitalt.
Google ser alt mht. SEO (næsten)
Google måler og vurderer din hjemmeside på kvalitetsfaktorer, som du kan optimere din hjemmeside på. Det kaldes onsite optimering.
Din bounce rate skal gerne være lav, og din trafik skal være relevant. Hvis alle hopper væk fra din side så snart de besøger den, så har du et problem. Derfor skal du optimere dit webdesign efter data i Google Analytics.
UEO (User Experience Optimization) er en stor del af SEO i dag, så SEO er meget mere end bare søgemaskineoptimering som nævnt tidligere.
Google gennemlæser dit indhold på din hjemmeside og kan i dag godt forstå, hvad dit indhold handler om. Få altid udarbejdet en grundig søgeordsanalyse i forbindelse med din tekstforfatning, som altid skal have et formål og en målgruppe.
Et godt trick er at skrive sine SEO tekster efter APP-koncepter, som fungerer således:
- Agreement. Den første del af din tekst skal lægge op til en agreement med læseren. Her kan du stille et spørgsmål, som læseren kan relatere til.
- Promise. Gennemgå hvad læseren får ud af at læse videre i din tekst, som belyser den agreement, du netop har præsenteret læseren for.
- Preview. Kom her med din dybdegående tekst, som skaber værdi og læser et problem for læseren.
Det er også vigtigt at skrive dine tekster, der giver de besøgende værdi. Før i tiden kunne man skrive tekster, som var rettet imod maskiner, men dette er ikke tilfældet længere. Google har nemlig lært af dette – og det giver netop også mere værdi i at skrive til en rigtig person og ikke til søgemaskinerne.
Linkbuilding - sådan gør du:
Ved du ikke, hvad linkbuilding er, så læs vores artikel “Hvad er linkbuilding?“.
Linkbuilding er et af de mest centrale områder inden for online markedsføring, da Google er bygget op omkring links. Googles evne til at navigere i relevansen og kvaliteten af organiske søgeresultater, var i sin tid det, der gav Google forspringet fra eksempelvis Yahoo.
Her kan nævnes deres tidligere PageRank system, som målte værdien af en hjemmeside ud fra hvor mange do-follow backlinks siden havde pegende ind på sig.
PageRank pointsystemet fra 1 til 10 er nu erstattet af artificial intelligens i form af RankBrain, algoritmiske opdateringer som Google Penguin, Google Panda og Google Phantom. Bliv klogere på Googles vigtige opdateringer her.
Formålet med disse algoritmiske opdateringer fra Googles side er at sikre, at de bedste søgeresultater prioriteres. Google er afhængig af at vise de bedste og mest relevante søgeresultater for sine milliarder af brugere dagligt.